Description: Laski Soja PHU CHUC- (Yuba jap. , Fu Zhu chin. , dried bean curd ang. , tofu Fong Toa hoo taj.) są produkowne ze skórki mleka sojowego, które formowało w procesie podejmowania tofu. Gdy mleko sojowe jest delikatnie podgrzewane w płytkiej, otwartej opatelnie na 80-90 stopni Celsjusza tworzy się stopniowo kremową żółtą błonkę (zwany Yuba).
W Chinach ta forma Yuba nazywa fuzhu; fu jest drugi znak w słowie tofu i Zhu znaczy "bambus", ponieważ przypomina pędów bambusa.
Yuba jest bogaty w białko i wiele substancji odżywczych niezbędnych dla zdrowia człowieka, takich jak nienasyconych kwasów tłuszczowych, wapnia, fosforu i witaminy z grupy B. Jest idealnym dodatkiem diety wegetariańskiej.
Aby przygotować się przed gotowaniem trzeba moczyć w wodzie. Przechowywać z dala od bezpośredniego światła słonecznego w chłodnym, suchym miejscu.